МИНИСТЪРЪТ НА КУЛТУРАТА ПРОФ. СТЕФАН ДАНАИЛОВ ВРЪЧИ НА ВАЛЕРИ ПЕТРОВ ГОЛЯМАТА НАГРАДА „ХРИСТО Г. ДАНОВ 2006”

        Днес в зала „Колегиум” на Министерството на културата министърът на културата проф. Стефан Данаилов връчи на големия български поет, писател и преводач Валери Петров Голямата награда за цялостен принос в българската книжовна култура „Христо Г. Данов 2006”.
        „Имам огромното щастие и удоволствие да Ви връча голямата награда за цялостен творчески принос”, каза при откриването на церемонията министър Данаилов и поздрави сърдечно Валери Петров.
        „Благодарността е преди всичко към тези, които дават наградата, която е ценна и голяма”, каза Валери Петров. Той допълни, че колкото и да се е променял през годините, езикът му си остава език – обикновен, човечен и най-важното – разбираем. „Авторът се стреми да внедрява у тези, които отворят книгата му, линията на човечността, хуманизма, добротата”, каза още големият писател. 
        Наградата „Христо Г. Данов” е учредена от Министерството на културата, община Пловдив и Националния център за книгата към Министерството на културата през 1999 г. и се връчва всяка година.
           

© Министерство на културата на Република България, 2006-2022