BG / EN | Начало | Карта на сайта | RSS Понеделник, 26.02.2024
 
       
ЗАМ.-МИНИСТЪР ВИКТОР СТОЯНОВ ВРЪЧИ НА АНГЕЛ ЯЛЪЧКОВ СПЕЦИАЛНАТА НАГРАДА НА МИНИСТЕРСТВОТО НА КУЛТУРАТА ПО ВРЕМЕ НА ТЪРЖЕСТВЕНИЯ ГАЛА КОНЦЕРТ НА ХI МЕЖДУНАРОДЕН КЛАВИРЕН КОНКУРС „ЛИСТ-БАРТОК“

обратно

(04.12.2023)

  По време на тържествения галаконцерт в Голямата зала на НМА „Проф. Панчо Владигеров“ бяха обявени носителите на наградите от ХI Международен клавирен конкурс „Лист-Барток“. Конкурсът се състоя под патронажа на министъра на културата на Република България Кръстю Кръстев.

  Галаконцертът бе открит с приветствия от организаторите – ректора на НМА „Проф. Панчо Владигеров“ – проф. д-р Сава Димитров и директора на Институт „Лист“ - София – г-жа Сандра Мишкеди. Поздравителен адрес към участниците в конкурса, журито и публиката бе прочетен от името на министъра на културата на Република България г-н Кръстю Кръстев.

  Сред официалните гости на събитието бяха и заместник-министърът на културата на Република България г-н Виктор Стоянов, който поздрави присъстващите, и Н. Пр. Миклош Борош, извънреден и пълномощен посланик на Унгария в България.

  Наградите бяха връчени от членовете на журито - доц. Каталин Фалваи, проф. Борислава Танева и проф. Агате Леймони, както и от заместник-министъра на културата г-н Виктор Стоянов, Н.Пр. Миклош Борош, извънреден и пълномощен посланик на Унгария в България, проф. Момчил Георгиев, председател на Фестивала „Софийски музикални седмици“, г-н Огнян Делибозов, председател на Фондация „Люба Енчева“ и г-жа Сандра Мишкеди, директор на Институт „Лист“ – Унгарски културен институт - София.

  Зам.-министър Виктор Стоянов връчи Специалната награда на Министерството на културата на Република България на Ангел Ялъчков.


  Стипендии от Министерството на културата на Република България за лауреати – ученици от VIII до XII клас при условията и по реда на Наредбата за закрила на деца с изявени дарби получават Николай Цветков, Денислава Хаджиденева, Божидар Лазаров и Диана Гяурова.


  Събитието завърши с изпълнения на лауреатите в четирите групи – Сара-Беатриче Лука, Николай Цветков, Ангел Ялъчков и Николай Маринов, и на пианистката Анжела Тошева, член на журито.

  В това издание на конкурса взеха участници от средните училища в България, Гърция и Румъния, както и студенти от НМА „Проф. Панчо Владигеров“.

  ХI Международен клавирен конкурс „Лист-Барток“ (1-3 декември 2023, София) се организира от Институт „Лист“ – Унгарски културен институт - София и НМА „Проф. Панчо Владигеров“, с подкрепата на Министерството на културата на Република България, Национален фонд „Култура“ на Унгария, Фондация „Проф. Люба Енчева“, Международен фестивал „Софийски музикални седмици“ и Музикална академия „Ференц Лист” – Будапеща.

  Пълния списък с наградените можете да намерите на официалната страница на Институт „Лист“ – Унгарски културен институт – София.Принтирай Изпрати на e-mail
обратно

Културен календар
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29      
цялата програма »
Конкурси/Обяви
(22.02 - 31.05.2024)
СПИСЪК НА КАНДИДАТИТЕ ЗА УЧАСТИЕ В КОНКУРС ЗА ДЛЪЖНОСТТА „НАЧАЛНИК НА ОТДЕЛ“ В ОТДЕЛ „НЕДВИЖИМО КУЛТУРНО НАСЛЕДСТВО“, ДИРЕКЦИЯ „КУЛТУРНО НАСЛЕДСТВО, МУЗЕИ И ИЗОБРАЗИТЕЛНИ ИЗКУСТВА“ В МИНИСТЕРСТВО НА КУЛТУРАТА »

(19.02 - 19.04.2024)
РЕЗУЛТАТИ ОТ ПРОВЕДЕНИЯ КОНКУРС ЗА ДЛЪЖНОСТТА „ГЛАВЕН ЮРИСКОНСУЛТ“ В ДИРЕКЦИЯ „ПРАВНОНОРМАТИВНА ДЕЙНОСТ И ПУБЛИЧНИ ПРЕДПРИЯТИЯ“, МИНИСТЕРСТВО НА КУЛТУРАТА »

виж всички »
Зала "Средец"
(20.02 - 02.03.2024)
Министерството на културата е домакин на фотографската изложба „Украйна: война и съпротива“ »виж всички »
 
© Министерство на културата на Република България, 2006 | Посещения: 179352713 Изработка : MediaPointDS