BG / EN | Начало | Карта на сайта | RSS Вторник, 29.11.2022
 
       
МИНИСТЪРЪТ НА КУЛТУРАТА ПРОФ. СТЕФАН ДАНАИЛОВ ПОЗДРАВИ ВСИЧКИ ТВОРЦИ И ДЕЙЦИ НА БЪЛГАРСКАТА КУЛТУРА С 24 МАЙ

обратно

(23.05.2006)

 
        ЧЕСТИТ ПРАЗНИК
        СКЪПИ ТВОРЦИ И ДЕЙЦИ
        НА БЪЛГАРСКАТА КУЛТУРА,
 
 
        Поздравявам Ви с 24 Май - Деня на българската просвета и култура и славянската писменост. Всяка нация има своите върхови дати, в значението на които вгражда въжделенията си за свобода, просперитет и успешно бъдеще.
        На този ден нашият малък европейски народ празнува святото дело на своите синове – братята Кирил и Методий, дали право на древния ни род да се нарежда сред великаните на Духа. Обявяването на Светите равноапостоли за съпокровители на цяла Европа е само част от признанието за великото им дело.   
        Както със славянската азбука, така и с наследството, вградено от Джон Атанасов в новия технологичен свят, българската нация оставя ярка следа в развитието на интелектуалния и творчески потенциал на съвременната цивилизация.
        България винаги се е гордяла с високия коефициент на своите учени, творци, дейци на просветата и културата, с европейската съизмеримост на интелектуалната подготовка на българите.
            Не е случайно, че български творци блестят по световните сцени, че български писатели се превеждат на много езици, че български художници се канят в най- известните европейски галерии, че българските младежи са така подготвени, че бързо и с достойнство се адаптират за реализация навсякъде по света, а техните имена блестят на призовите места в различни състезания по интелектуални дисциплини.
             Всичко това не може да не ни изпълва със заслужена национална гордост.
            Цялата радост на живота е в творчеството, а плодовете от труда на талантливия ни народ ще пренесат стойността на усилията ни в бъдещето. Всяка стъпка по посока на утвърждаване на България като една от европейските нации - градители на европейската цивилизация през вековете, е част от синовния ни дълг към нея.
 
            ЧЕСТИТ ПРАЗНИК !
 
 
 
 
 
 
                                                              ПРОФ.СТЕФАН ДАНАИЛОВ
                                                              МИНИСТЪР НА КУЛТУРАТА


Принтирай Изпрати на e-mail
обратно

Културен календар
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30        
цялата програма »
Конкурси/Обяви
(28.11 - 09.12.2022)
СПИСЪК НА КАНДИДАТИТЕ ЗА УЧАСТИЕ В КОНКУРС ЗА ДЛЪЖНОСТТА „ГЛАВЕН ЕКСПЕРТ“ В ОТДЕЛ „СЧЕТОВОДСТВО“, ДИРЕКЦИЯ „БЮДЖЕТ И ФИНАНСОВО-СЧЕТОВОДНИ ДЕЙНОСТИ“, МИНИСТЕРСТВО НА КУЛТУРАТА »

(24.11 - 02.12.2022)
Списък на допуснатите и недопуснати кандидати до защита на концепцията за длъжността „директор“ на дирекция „Обществени поръчки“ в Министерството на културата »

виж всички »
Зала "Средец"
(21.11 - 08.12.2022)
„Преображение – процес“ на Милена Велчева гостува в Галерия „Средец“ на Министерство на културата »виж всички »
 
© Министерство на културата на Република България, 2006 | Посещения: 167018744 Изработка : MediaPointDS