BG / EN | Начало | Карта на сайта | Контакти | RSS Вторник, 27.10.2020
 
       


ЗАМ.-МИНИСТЪР РУМЕН ДИМИТРОВ ПРИВЕТСТВА УЧАСТНИЦИТЕ И ГОСТИТЕ НА ОТКРИВАНЕТО НА 38-ТО ИЗДАНИЕ НА ФЕСТИВАЛА НА БЪЛГАРСКИЯ ИГРАЛЕН ФИЛМ „ЗЛАТНА РОЗА” ВЪВ ВАРНА

обратно

(25.09.2020)

Общо 41 филма са включени в конкурсната програма на кино форума, организиран от Националния филмов център с подкрепата на Министерството на културата


  С фотографската изложба „Спомен за филма „Осъдени души” и прожекция на копродукцията с българско участие „Пари” снощи започна 38-то издание на Фестивала на българския игрален филм „Златна роза” във Варна. Сред официалните гости на най-престижния кино форум за български филми у нас бе заместник-министърът на културата Румен Димитров, който отправи специално приветствие към гостите и участниците в събитието от свое име и от името на министър Банов. „Вярвам, че „Златната роза“ е прекрасен повод да заявим постиженията на нашето кино пред световната филмова общност, представителите на европейските фондове и продуцентските фирми. Благодаря на всички партньори на този истински празник на киното! Вярвам, че предстоящите фестивални дни ще бъдат наистина незабравими за всички нас!”, сподели зам.-министър Румен Димитров от сцената на Фестивалния и конгресен център във Варна, домакин на форума.  

  В конкурсната програма на Фестивала са включени 22 късометражни и 19 пълнометражни филма, произведени в последната година, както с подкрепата на Националния филмов център, така и с частни средства. Кино форумът ще продължи до 1 октомври в залите на Фестивалния и конгресен център във Варна, като за първи път е достъпен и онлайн.
Изложбата „Спомен за филма „Осъдени души”, представя запечатани от проф. Людмил Христов неизвестни работни моменти от легендарния филм на Въло Радев. Копродукцията „Пари” е с режисьор Сиамак Етемади и съпродуценти „Чучков брадърс”, реализирана е и с финансовото участие на Националния филмов център.
От тази година започва и нова рубрика в програмата на Фестивала, озаглавена „Златна роза класик”. Тя ще представя обновените и дигитализирани версии на най-добрите български филми от миналото.

  Днес, 25 септември, от 18.00 часа ще бъде показано реставрирано копие на едно от най-мащабните, епични и значими произведения на българското кино - трилогията „Мера според мера” на режисьора Георги Дюлгеров. В програмата „Открити хоризонти” ще бъдат показани пълнометражните игрални филми „Опърничавите” на режисьора Георги Костов и копродукцията „Босият император” на режисьора Джесика Удуърт и Петер Бросенс, както и 9 късометражни филма.

  Организатор на Фестивала на българския игрален филм „Златна роза” е Националният филмов център, с подкрепата на Министерство на културата и Община Варна.Принтирай Изпрати на e-mail
обратно

Културен календар
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
 
цялата програма »
Конкурси/Обяви
(26.10 - 31.12.2020)
СПИСЪК НА КАНДИДАТИТЕ ЗА УЧАСТИЕ В КОНКУРС ЗА ДЛЪЖНОСТТА ГЛАВЕН ЮРИСКОНСУЛТ В ДИРЕКЦИЯ „ПРАВНОНОРМАТИВНА ДЕЙНОСТ И ОБЩЕСТВЕНИ ПОРЪЧКИ” »

(26.10 - 30.11.2020)
СЪОБЩЕНИЕ ЗА ОТЛАГАНЕ НА КОНКУРСА ЗА ЗАЕМАНЕ НА ДЛЪЖНОСТТА „ДИРЕКТОР” НА ДЪРЖАВЕН ФОЛКЛОРЕН АНСАМБЪЛ „ФИЛИП КУТЕВ“ »

виж всички »
Зала "Средец"
виж всички »
 
© Министерство на културата на Република България, 2006 | Посещения: 139090313 Изработка : MediaPointDS