BG / EN | Начало | Карта на сайта | Контакти | RSS Неделя, 09.08.2020
 
       


„ВАРНЕНСКО ЛЯТО ЗА ДЕЦА” ОБИКНА НОВАТА СИ ЗАЛА НА ОТКРИТО – ДВОРА НА НУИ „ДОБРИ ХРИСТОВ“

обратно

(07.07.2020)

Свободното общуване на участници и публика промени нагласите на варненци за концерти на открито и спечели нови приятели на младите таланти

 

  Новото артистично пространство на Варна – дворът на НУИ „Добри Христов“, спечели сърцата на многобройните почитатели на изкуствата. Събитието от поредицата „Варненско лято за деца“ е част от съпътстващата програма на Международния музикален фестивал „Варненско лято“ - 2020, чието официално откриване предстои на 19 юли в Летния театър. 

  Талантливите възпитаници на елитното Музикално училище към Министерството на културата поднесоха програма, която бяха подготвили с много любов през месеците на принудително откъсване от сцената, и събраха цялото натрупано желание за творческо споделяне във вдъхновените си изяви.

  Водещ беше Госпожа Виола – Румяна Петрова, която още с встъпването си на директорския пост миналата година промени представите за административната длъжност и си остана лъчезарната любимка на варненските деца.

  Младежкият оркестър на НУИ „Добри Христов“ беше воден от вдъхновяващия Маестро Страцимир Павлов, а музикалните и танцови произведения почетоха и българската, и американската музикална култура. Прозвуча един от бисерите на Панчо Владигеров – „Класично и романтично“. Народни песни и танци, както и изключителни изпълнения на гайдарския състав на училището, радваха публиката в българската тема от концерта, а филмова музика от „Цар Лъв“ и „Замръзналото кралство”, заедно с моменти от мюзикъли като „Уестсайдска история”, представиха американската тема.

  Развълнувана след финала на концерта, директорката на училището Румяна Петрова сподели: „Радвам се, че поради необичайната ситуация и невъзможността да свирим в зали, преоткрихме това пространство, защото то е едно прекрасно място в центъра на града. Тази красива сграда днес оживя. А когато точно в сърцето на сградата се разтвориха три прозореца и от тях запяха народните ни певици, за нас те бяха същински ангели… Беше наистина много красиво. И ние с удоволствие ще продължим със събития на нашата сцена на открито.“

 

  Пълната програма на ММФ „Варненско лято“ - 2020 можете да намерите на сайта на фестивала: http://www.varnasummerfest.org.

 

  ММФ „Варненско лято“ 2020 се организира от Община Варна в партньорство с Министерството на културата и НУИ „Добри Христов“, както и със съдействието на Градската художествена галерия и ФКЦ.

 

Снимки: Росен ДоневПринтирай Изпрати на e-mail
обратно

Културен календар
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            
цялата програма »
Конкурси/Обяви
(27.07 - 17.08.2020)
СЕСИЯ ЗА ФИНАНСОВА ПОДКРЕПА НА ФЕСТИВАЛИ В ОБЛАСТТА НА ПРОФЕСИОНАЛНОТО ТЕАТРАЛНО ИЗКУСТВО »

(27.07 - 17.08.2020)
СЕСИЯ ЗА ФИНАНСОВА ПОДКРЕПА НА ФЕСТИВАЛИ И КОНКУРСИ В СТРАНАТА В ОБЛАСТТА НА ПРОФЕСИОНАЛНОТО МУЗИКАЛНО И ТАНЦОВО ИЗКУСТВО »

виж всички »
Зала "Средец"
(01 - 31.08.2020)
ГАЛЕРИЯ „СРЕДЕЦ” ОТВАРЯ ВРАТИ ОТНОВО ПРЕЗ СЕПТЕМВРИ »виж всички »
 
© Министерство на културата на Република България, 2006 | Посещения: 136921636 Изработка : MediaPointDS