BG / EN | Начало | Карта на сайта | Контакти | RSS Вторник, 02.06.2020
 
       


НАЦИОНАЛЕН ФОНД „КУЛТУРА“ ОБЯВИ ПЪРВИТЕ ОДОБРЕНИ ЗА ТВОРЧЕСКИ СТИПЕНДИИ ТВОРЦИ

обратно

(13.05.2020)

Втора сесия на програмата „Творчески стипендии за подпомагане на млади и на изтъкнати творци и на други млади специалисти в областта на културата“ ще бъде обявена от НФК

  Управителният съвет на Национален фонд "Култура" (НФК) прие частични резултати по програма „Творчески стипендии за подпомагане на млади и на изтъкнати творци и на други млади специалисти в областта на културата“ и взе решение за удължаване срока на комисията по допускане на кандидати, с цел отстраняване на технически пропуски и уточнителна информация в голяма част от заявленията. Предстои експертите от НФК да се свържат с всички тях допълнително, във връзка с окончателното окомплектоване на документите, необходими за завършване на процедурата.

  Резултатите от работата на комисията може да видите на сайта на НФК.

  Договорите с одобрените кандидати се сключват по електронен път или се разменят чрез куриер. Процедурата по подписването на документите и изплащането на сумите вече е в ход.

  Мотивите за решенията на комисията няма да бъдат обявени публично, поради наличието на лични данни в тях. Неодобрените кандидати могат да потърсят мотивите индивидуално чрез електронна поща.

  Управителният съвет на НФК взе решение и за обявяване на втора сесия по програма „Творчески стипендии за подпомагане на млади и на изтъкнати творци и на други млади специалисти в областта на културата“. Решението е обусловено от необходимостта да се предостави възможност на по-голям брой български творци, упражняващи своята професия на свободна практика, да получат финансова подкрепа за създаване на творчески продукт.

  Информация за провеждането и условията на новата сесия ще бъде публикувана на сайта на НФК.

 Принтирай Изпрати на e-mail
обратно

Културен календар
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
цялата програма »
Конкурси/Обяви
(19.05 - 18.06.2020)
Министерство на културата обявява сесия за финансова подкрепа на проекти за създаване на произведения, събития и спектакли в областта на танцовото изкуство, реализирани от културни организации, осъществяващи професионална дейност в областта на танцовото изкуство, които не са държавни или общински културни институти »

(19.05 - 18.06.2020)
Министерство на културата обявява сесия за финансова подкрепа на проекти за създаване на спектакли в областта на театралното изкуство, реализирани от културни организации, осъществяващи професионална дейност в областта на театралното изкуство, които не са държавни или общински културни институти »

виж всички »
Зала "Средец"
(27.05 - 15.06.2020)
ГАЛЕРИЯ „СРЕДЕЦ“ ПРЕДСТАВЯ: ДИМО КОЛИБАРОВ: „ПЪТУВАНЕ“ – БИБЛИОФИЛСКИ АЛБУМ, ОФОРТИ »виж всички »
 
© Министерство на културата на Република България, 2006 | Посещения: 135278351 Изработка : MediaPointDS