BG / EN | Начало | Карта на сайта | Контакти | RSS Вторник, 02.06.2020
 
       


ДЕН НА ЕВРОПА 2020 – #ОСТАВАМЕСОЛИДАРНИ

обратно

(07.05.2020)

  Европейските информационни мрежи в България, с подкрепата на Представителство на Европейската комисия в България, обединяват усилия, за да отбележат Деня на Европа чрез онлайн информационна кампания, в продължение на дългогодишната традиция, инициирана от информационен център „Европа Директно“ – София.

  В инициативата тази година се включват Бюро „Творческа Европа”- офис “Култура”, Център за развитие на човешките ресурси, Младежки Екип Европа, Бюро „Творческа Европа“ – офис МЕДИА, Национален център за контакт по програма „Европа за гражданите“, „Enterprise Europe Network“ – България, Европейски потребителски център България и Информационна мрежа „Европа Директно“ – България.

  В рамките на кампанията по случай 9 май, във всеки от дните между 1 и 8 май, на Facebook страницата на Европейската комисия в България, ще бъде представяна една от мрежите, която от своя страна през целия ден ще публикува интересно и полезно съдържание на своята Facebook страница. Гражданите имат възможност да се запознаят с дейността на всяка една от информационните мрежи на ЕС и да задават своите въпроси към нейните представители. Всички публикации от кампанията ще могат да бъдат следени с хаштага #ОставамЕСолидарни.

  Чрез тази своя кампания европейските информационни мрежи в България и Представителството на Европейската комисия в България продължават заедно да предоставят на гражданите полезна и интересна информация, както и възможност за диалог, въпреки условията на социална изолация във връзка с пандемията COVID-19. Освен това европейските мрежи ще утвърдят ефективната си съвместна работа в полза на гражданите, дори във времена на динамични промени и непредвидими обстоятелства.

  Кулминацията на кампанията ще бъде на 9 май (събота) от 11.00 ч., когато ще се състои граждански диалог с европейския комисар Мария Габриел, която отговаря за иновации, научни изследвания, култура, образование и младеж. Събитието е под наслов Ден на Европа 2020: Още по-силни заедно. Комисар Габриел ще отговори на най-често задаваните въпроси от граждани към европейските мрежи. Зрителите ще имат  възможност да задават своите въпроси към комисар Габриел и на живо чрез онлайн платформата Slido, където трябва да влезете с хаштаг #EuropeDay. Събитието ще се излъчва на живо във Facebook и Twitter страниците на Представителството на ЕК, както и пряко в ефира на БНТ2 и програма Христо Ботев на БНР.

  Комисар Мария Габриел ще даде информация за мерките, които Европейският съюз предприе в помощ на държавите-членки и ще отговаря на въпроси на гражданите за най-силното ни оръжие срещу кризата – науката и иновациите.

  Какво е значението на европейската солидарност и защо можем да се справим с кризата единствено заедно? Как европейските научни изследвания ще доведат до решение на глобалната криза? Кои са поуките от дистанционното обучение и какво е бъдещето на образованието? Каква подкрепа оказва ЕС на културния сектор и спорта? Тези и други предизвикателства ще са сред обсъжданите теми в продължение на един час в Деня на Европа, когато се навършват точно 70 години от историческата Декларация на Робер Шуман

  Календар на публикациите и страниците на мрежите:

  1. май – Бюро “Творческа Европа”- офис “Култура”
  2. май – Център за развитие на човешките ресурси
  3. май – Младежки Екип Европа
  4. май – Бюро „Творческа Европа“ – офис МЕДИА
  5. май – Национален център за контакт по програма „Европа за гражданите“
  6. май – Enterprise Europe Network – България
  7. май – Европейски потребителски център – България
  8. май – Информационна мрежа „Европа Директно“ – България
 Принтирай Изпрати на e-mail
обратно

Културен календар
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
цялата програма »
Конкурси/Обяви
(19.05 - 18.06.2020)
Министерство на културата обявява сесия за финансова подкрепа на проекти за създаване на произведения, събития и спектакли в областта на танцовото изкуство, реализирани от културни организации, осъществяващи професионална дейност в областта на танцовото изкуство, които не са държавни или общински културни институти »

(19.05 - 18.06.2020)
Министерство на културата обявява сесия за финансова подкрепа на проекти за създаване на спектакли в областта на театралното изкуство, реализирани от културни организации, осъществяващи професионална дейност в областта на театралното изкуство, които не са държавни или общински културни институти »

виж всички »
Зала "Средец"
(27.05 - 15.06.2020)
ГАЛЕРИЯ „СРЕДЕЦ“ ПРЕДСТАВЯ: ДИМО КОЛИБАРОВ: „ПЪТУВАНЕ“ – БИБЛИОФИЛСКИ АЛБУМ, ОФОРТИ »виж всички »
 
© Министерство на културата на Република България, 2006 | Посещения: 135277037 Изработка : MediaPointDS