BG / EN | Начало | Карта на сайта | Контакти | RSS Събота, 06.06.2020
 
       


ЮБИЛЕЕН ФЕСТИВАЛ НА НУИ „ДОБРИ ХРИСТОВ“ ЩЕ НАСИТИ ВАРНА С МЛАДА АРТИСТИЧНА ЕНЕРГИЯ ОТ 1 ДО 14 ДЕКЕМВРИ

обратно

(26.11.2019)

Цели две седмици най-младите звезди на морската столица ще греят на празничните събития за 75-годишнината на Националното училище по изкуствата „Добри Христов“. Изложби, концерти и танцови спектакли с вход свободен ще радват публиката в различни арт пространства на града


  Един от емблематичните центрове за развиване на творчески таланти в България - Националното училище по изкуствата „Добри Христов“ – Варна, празнува тази година 75-годишен юбилей. Училището се утвърди като място, което дава начален старт на художници, музиканти, танцьори. Преподавателите и техните възпитаници ще отбележат юбилея ярко, като покажат таланти и умения на фестивал „Традиция с бъдеще – 75 години НУИ „Добри Христов“.

  Фестивалът се организира от НУИ „Добри Христов“ – Варна, с подкрепата на Община Варна, в партньорство с Радио Варна, Градската художествена галерия „Борис Георгиев“ и галерия „Графит“, Държавен куклен театър – Варна. С интересните си пространства се включват и Домът на архитекта, книжарница „ПИ букс“ и, разбира се, училището със своята обновена концертна зала.

  Началото е на 1 декември с многолюден концерт под наслов: „Оркестърът и солистите“ от цикъла „Приказките на Госпожа Виола“ от съпътстващата програма на Музикалното „Варненско лято“ – сочения за най-успешен музикален проект за деца във Варна. На сцената в Зала 1 на Фестивалния и конгресен център ще излезе голям оркестър от ученици, солисти музиканти и малки балерини, а програмата обещава да е изпъстрена с прекрасни мелодии и заредена с емоцията на младите изпълнители.

  Пъстрият фестивал ще продължи с прояви по книжарници, галерии и концертни зали и ще завърши точно на 14 декември – рождения ден на великия български композитор Добри Христов – патрона на училището. Голям концерт ще събере публика отново в Зала 1 на Фестивалния и конгресен център, където изкуството си ще представят малки и големи бъдещи звезди и техните вдъхновени учители.

  Под един покрив в НУИ „Добри Христов“ учат и растат бъдещи артисти в различни изкуства и тези изкуства постоянно са в творческо партньорство. Затова фестивалът ще представи всички специалности на училището – инструментални, вокални, визуални и танцови. Изпълнители и автори във всички прояви ще са преподаватели и ученици от различни класове. Ще има огнени ритми, шарен фолклор, коледни песни, лирични ансамбли на флейти и китари, а също джаз и поп, съвременен танц, фюжън проекти с пластични изкуства и музика, концерт на живо в ефира на БНР - Радио Варна.

  Всички събития са с вход свободен. Програмата можете да видите тук.Принтирай Изпрати на e-mail
обратно

Културен календар
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
цялата програма »
Конкурси/Обяви
(02.06 - 02.07.2020)
Национална награда "Христо Г. Данов" 2020 »

(19.05 - 18.06.2020)
Министерство на културата обявява сесия за финансова подкрепа на проекти за създаване на произведения, събития и спектакли в областта на танцовото изкуство, реализирани от културни организации, осъществяващи професионална дейност в областта на танцовото изкуство, които не са държавни или общински културни институти »

виж всички »
Зала "Средец"
(27.05 - 15.06.2020)
ГАЛЕРИЯ „СРЕДЕЦ“ ПРЕДСТАВЯ: ДИМО КОЛИБАРОВ: „ПЪТУВАНЕ“ – БИБЛИОФИЛСКИ АЛБУМ, ОФОРТИ »виж всички »
 
© Министерство на културата на Република България, 2006 | Посещения: 135365145 Изработка : MediaPointDS