BG / EN | Начало | Карта на сайта | Контакти | RSS Петък, 10.07.2020
 
       


РЕЗУЛТАТИТЕ ОТ ПРОВЕРКАТА НА ДИСЦИПЛИНАРНАТА КОМИСИЯ В МИНИСТЕРСТВОТО НА КУЛТУРАТА ЩЕ БЪДАТ ПРЕДАДЕНИ НА РАЗСЛЕДВАЩИТЕ ОРГАНИ

обратно

(14.11.2019)Министър Боил Банов:  Целта е чрез дезинформация да се накърни името на институцията

 

„Назначил съм дисциплинарна проверка за установяване на всички фактически обстоятелства и всички документи от нея ще бъдат предадени на прокуратурата, за да може да бъде разнищен този случай докрай“. Това каза министърът на културата Боил Банов на брифинг за медиите в министерството днес, веднага след завръщането си от 40-ата сесия на Генералната конференция на ЮНЕСКО.  

Всички процесуални действия от името на министъра и министерството се водят от дирекция „Правнонормативна дейност и обществени поръчки“, уточни министърът. Той допълни, че последната информация, която е имал до преди дни за хода на делото към фирмата изпълнител на проекта „Античен културно-комуникационен комплекс „Сердика“, е за това, че се чака дата за насрочване на дело във Върховния касационен съд. „Нито аз, нито главният секретар на министерството, сме били уведомени за предприетите със закъснение действия от дирекцията“, допълни министър Банов. Той отбеляза, че Дисциплинарният съвет към Министерството на културата продължава работа и всички служители, които имат отношение към случая, ще понесат своята отговорност.

Според Министър Боил Банов става дума за поредна добре планирана атака, която цели чрез дезинформация да накърни името на Министерството на културата и да постигне крайната си цел – неговата оставка. Той припомни фактологията около делото, както и че невнасянето навреме на жалбата от страна на служител на министерството се е случило само 10 дни от началото на атаката на БСП срещу него и институцията.

„Намесването на името ми в хипотези е некоректно, не отговаря по никакъв начин на действителните събития и на нормативната уредба“, категоричен е министърът. „Как бих могъл да си позволя подобни действия - да спирам или възпрепятствам това дело, в такъв момент, в който тече проверка на прокуратурата?”, отбеляза той.

Министърът отбеляза, че заради необходимостта гражданите да научат истината е прекратил посещение в Санкт Петербург, където, според предварително подготвената програма, трябваше да участва в VIII Международен културен форум, уникална платформа за открит диалог и обмен на опит, за развитие на международно сътрудничество и обсъждане на актуалните тенденции в областта на културата, в рамките на който бе планирана среща и с руския министър на културата Владимир Медински.Принтирай Изпрати на e-mail
обратно

Културен календар
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
цялата програма »
Конкурси/Обяви
(06.07 - 05.08.2020)
Министерство на културата обявява конкурсна сесия по програма „Помощ за книгата” 2020 г. за финансиране на творчески проекти в областта на книгоиздаването »

(06.07 - 05.08.2020)
Министерството на културата обявява втора конкурсна сесия за финансова подкрепа на библиотеките за обновяване на фондовете им по програма „Българските библиотеки – съвременни центрове на четене и информираност” 2020 г. »

виж всички »
Зала "Средец"
(09 - 31.07.2020)
ИЗЛОЖБА С ЖИВОПИСНИ ТВОРБИ НА БЪЛГАРСКИЯ ХУДОЖНИК-ПЛАКАТИСТ KAМEН ПOПOВ ОТ КОЛЕКЦИЯТА НА „ГАЛЕРИЯ 88“ ГОСТУВА В ГАЛЕРИЯ „СРЕДЕЦ“ »виж всички »
 
© Министерство на културата на Република България, 2006 | Посещения: 136119573 Изработка : MediaPointDS