BG / EN | Начало | Карта на сайта | Контакти | RSS Вторник, 27.10.2020
 
       


СПОРАЗУМЕНИЕ ЗА СЪТРУДНИЧЕСТВО МЕЖДУ УЧИЛИЩА И ДЕТСКИ ГРАДИНИ И ДЪРЖАВНИТЕ КУЛТУРНИ ИНСТИТУТИ В СТРАНАТА БЕШЕ ПОДПИСАНО МЕЖДУ МК И МОН

обратно

(28.03.2019)

   Споразумение за сътрудничество между училища и детски градини и държавните културни институти в страната беше подписано днес между Министерството на културата и Министерството на образованието и науката. Подписи под документа положиха министърът на образованието и науката Красимир Вълчев и зам.-министърът на културата Румен Димитров. Събитието се състоя в Народния театър „Иван Вазов“.


   „За нас това Споразумение е изключително важно. Ние сме дълбоко убедени, че културата и образованието са заедно, ще вървят заедно и винаги са били заедно. Колкото повече обществото ни си дава сметка за това, толкова по-добре за нас самите. С този документ ние създаваме нов вид публика и образователни програми на нашите културни институти, които ще разширят и техните възможности и ще обогатят и репертоара им“, заяви зам.-министър Румен Димитров.


   „Искаме да провеждаме последователна политика на разширяване на образователната среда на учениците. Нашата амбиция е много повече ученици да посетят различни културни институции. Образованието в XXI век не е само знания, но и изграждане на умения и отношения“, посочи министърът на образованието Красимир Вълчев.


   Споразумението за сътрудничество между училища и детски градини и държавните културни институти в страната предвижда разширяване присъствието на сценичните изкуства в образователните институции чрез посещения на спектакли и концерти, провеждане на събития в тях, както и срещи с артисти на място. Детските градини и училищата ще имат възможност да се включват в образователни проекти на държавните културни институти. Предвидена е възможност за финансиране провеждането в сценичните институти на задължителни, избираеми и факултативни учебни часове по учебни предмети.


   През 2018 г. между двете министерства беше подписано подобно споразумение в областта на музеите, галериите и културното наследство. Предстои да се изработи документ и в областта на библиотеките.Принтирай Изпрати на e-mail
обратно

Културен календар
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
 
цялата програма »
Конкурси/Обяви
(26.10 - 31.12.2020)
СПИСЪК НА КАНДИДАТИТЕ ЗА УЧАСТИЕ В КОНКУРС ЗА ДЛЪЖНОСТТА ГЛАВЕН ЮРИСКОНСУЛТ В ДИРЕКЦИЯ „ПРАВНОНОРМАТИВНА ДЕЙНОСТ И ОБЩЕСТВЕНИ ПОРЪЧКИ” »

(26.10 - 30.11.2020)
СЪОБЩЕНИЕ ЗА ОТЛАГАНЕ НА КОНКУРСА ЗА ЗАЕМАНЕ НА ДЛЪЖНОСТТА „ДИРЕКТОР” НА ДЪРЖАВЕН ФОЛКЛОРЕН АНСАМБЪЛ „ФИЛИП КУТЕВ“ »

виж всички »
Зала "Средец"
виж всички »
 
© Министерство на културата на Република България, 2006 | Посещения: 139090811 Изработка : MediaPointDS