BG / EN | Начало | Карта на сайта | Контакти | RSS Неделя, 16.12.2018
 
       


МИНИСТЪР БАНОВ ПОЗДРАВИ УЧИТЕЛИ, РОДИТЕЛИ И УЧЕНИЦИ ПО ПОВОД НОВАТА УЧЕБНА ГОДИНА В НАЦИОНАЛНОТО УЧИЛИЩЕ ЗА ИЗЯЩНИ ИЗКУСТВА „ИЛИЯ ПЕТРОВ”

обратно

(17.09.2018)

За мен е огромна чест да бъда при Вас по повод откриването на учебната година. Докато се качвах насам, това което видях, ми дава основание да смятам, че ръководството на училището е на прав път - работи много за надграждането на това, което дава системата. За Министерството на културата талантите в това училище са истинска гордост. Това, което ние правим тук, е много, много над общообразователната система в страната. То е изграждане и развитие на талант, на позиция на творци, на гражданска позиция. Искрено Ви завиждам, не просто заради годините, че имате възможност да учите тук. На добър час на всички и успешна учебна година! Това каза министърът на културата Боил Банов по време на церемонията, с която беше открита новата учебна година в Националното училище за изящни изкуства „Илия Петров“.

 


 


 


 
„Ако сте решили да ставате художници, това е училището. Тук ще може да развиете таланта си и да разберете, че това изисква много характер“, каза в обръщението директорът на учебното заведение Донка Павлова.

След церемонията министър Банов разгледа ателиетата, класните стаи и библиотеката, където се обучават едни най-талантливите бъдещи художници.

Заместник-министърът на културата Амелия Гешева даде старт на новата учебна година в Националното училище за музикално и танцово изкуство "Добрин Петков" в град Пловдив. Тя пожела на децата на не спират да бъдат любопитни и вдъхновени и изтъкна, че те са творческият потенциал, който ще бъде показан през следващата година, когато Пловдив ще е Европейска столица на културата.

Официален гост на празничната церемония на Националната гимназия за древни езици и култури „Константин - Кирил Философ” – София, която се състоя в аулата на Софийския университет „Св. Климент Охридски“, бе заместник-министър Румен Димитров.

Началникът на политическия кабинет на министъра Ваня Бедрова бе официален гост на откриването на новата учебна година в Националната професионална гимназия по полиграфия и фотография. От името на министъра г-жа Бедрова пожела на всички ученици целенасочено и упорито да пазят въодушевлението и ентусиазма на днешния ден, да вярват в себе си и в преподавателите си.

 
Съветникът на министъра на културата доц. д-р Венцислав Велев откри новата учебна година в Националната гимназия за приложни изкуства „Свети Лука“ – София.

Парламентарният секретар на ведомството Весела Щерева бе гост на Националното училище за танцово изкуство – София.

В Националния учебен комплекс по култура с лицей за изучаване на италиански език и култура в Горна баня бе Елиянка Михайлова, директор на Дирекция „Сценични изкуства и художествено образование“.

В Националното музикално училище „Любомир Пипков” в София представител на Министерството бе Румен Джуров, държавен експерт в Дирекция „Сценични изкуства и художествено образование“.

 Принтирай Изпрати на e-mail
обратно

Културен календар
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            
цялата програма »
Конкурси/Обяви
(07.2018 - 07.12.2019)
МИНИСТЕРСТВО НА КУЛТУРАТА ОБЯВЯВА ДАТИ ЗА КОНКУРСИТЕ ЗА ЗАЕМАНЕ НА ДЛЪЖНОСТТА ДИРЕКТОР НА БЪЛГАРСКИ КУЛТУРЕН ИНСТИТУТ ВЪВ ВАРШАВА, РИМ И ПАРИЖ »

(05.2018 - 22.02.2019)
ХII НАЦИОНАЛЕН КОНКУРС ЗА ДЕТСКА РИСУНКА “НАСЛЕДНИЦИ НА ДЕЧКО УЗУНОВ” »

виж всички »
Зала "Средец"
(04.2018 - 04.01.2019)
„В светлината на храма. 120 години от рождението на Николай Ростовцев (1898–1988).” »виж всички »
 
© Министерство на културата на Република България, 2006 | Посещения: 121724441 Изработка : MediaPointDS