BG / EN | Начало | Карта на сайта | Контакти | RSS Вторник, 23.10.2018
 
       
МИНИСТЪР БАНОВ ПОЗДРАВИ УЧИТЕЛИ, РОДИТЕЛИ И УЧЕНИЦИ ПО ПОВОД НОВАТА УЧЕБНА ГОДИНА В НАЦИОНАЛНОТО УЧИЛИЩЕ ЗА ИЗЯЩНИ ИЗКУСТВА „ИЛИЯ ПЕТРОВ”

обратно

(17.09.2018)

За мен е огромна чест да бъда при Вас по повод откриването на учебната година. Докато се качвах насам, това което видях, ми дава основание да смятам, че ръководството на училището е на прав път - работи много за надграждането на това, което дава системата. За Министерството на културата талантите в това училище са истинска гордост. Това, което ние правим тук, е много, много над общообразователната система в страната. То е изграждане и развитие на талант, на позиция на творци, на гражданска позиция. Искрено Ви завиждам, не просто заради годините, че имате възможност да учите тук. На добър час на всички и успешна учебна година! Това каза министърът на културата Боил Банов по време на церемонията, с която беше открита новата учебна година в Националното училище за изящни изкуства „Илия Петров“.

 


 


 


 
„Ако сте решили да ставате художници, това е училището. Тук ще може да развиете таланта си и да разберете, че това изисква много характер“, каза в обръщението директорът на учебното заведение Донка Павлова.

След церемонията министър Банов разгледа ателиетата, класните стаи и библиотеката, където се обучават едни най-талантливите бъдещи художници.

Заместник-министърът на културата Амелия Гешева даде старт на новата учебна година в Националното училище за музикално и танцово изкуство "Добрин Петков" в град Пловдив. Тя пожела на децата на не спират да бъдат любопитни и вдъхновени и изтъкна, че те са творческият потенциал, който ще бъде показан през следващата година, когато Пловдив ще е Европейска столица на културата.

Официален гост на празничната церемония на Националната гимназия за древни езици и култури „Константин - Кирил Философ” – София, която се състоя в аулата на Софийския университет „Св. Климент Охридски“, бе заместник-министър Румен Димитров.

Началникът на политическия кабинет на министъра Ваня Бедрова бе официален гост на откриването на новата учебна година в Националната професионална гимназия по полиграфия и фотография. От името на министъра г-жа Бедрова пожела на всички ученици целенасочено и упорито да пазят въодушевлението и ентусиазма на днешния ден, да вярват в себе си и в преподавателите си.

 
Съветникът на министъра на културата доц. д-р Венцислав Велев откри новата учебна година в Националната гимназия за приложни изкуства „Свети Лука“ – София.

Парламентарният секретар на ведомството Весела Щерева бе гост на Националното училище за танцово изкуство – София.

В Националния учебен комплекс по култура с лицей за изучаване на италиански език и култура в Горна баня бе Елиянка Михайлова, директор на Дирекция „Сценични изкуства и художествено образование“.

В Националното музикално училище „Любомир Пипков” в София представител на Министерството бе Румен Джуров, държавен експерт в Дирекция „Сценични изкуства и художествено образование“.

 Принтирай Изпрати на e-mail
обратно

Културен календар
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        
цялата програма »
Конкурси/Обяви
(10 - 12.10.2018)
Списък на участниците, допуснати до конкурса за специализанти по оперно пеене за учебната 2018 - 2019 година в АКАДЕМИЯ “БОРИС ХРИСТОВ” – Рим »

(08.2018 - 15.01.2019)
15 януари 2019 г. е крайният срок за номиниране на обекти за присъждане на „Знак за европейско наследство” »

виж всички »
Зала "Средец"
(15 - 26.10.2018)
Изложбата „Николай Хайтов в българското кино” гостува в галерия „Средец” »виж всички »
 
© Министерство на културата на Република България, 2006 | Посещения: 120297589 Изработка : MediaPointDS