BG / EN | Начало | Карта на сайта | Контакти | RSS Неделя, 22.04.2018
 
       


МИНИСТЪР ВЕЖДИ РАШИДОВ ЩЕ ОТКРИЕ НОВАТА УЧЕБНА ГОДИНА НА 17 СЕПТЕМВРИ В НАЦИОНАЛНАТА ХУДОЖЕСТВЕНА ГИМНАЗИЯ И В НАЦИОНАЛНОТО МУЗИКАЛНО УЧИЛИЩЕ В СОФИЯ

обратно

(14.09.2012)

   Министърът на културата Вежди Рашидов изпрати поздравление до преподавателите и учениците от средните училища по изкуствата и по културата по повод първия учебен ден. В приветствието си министър Рашидов пожелава на младите таланти на България и техните учители една ползотворна и богата на постижения учебна година, с изпълнени очаквания и мечти.
   Министърът на културата Вежди Рашидов ще открие новата учебна година в Националното училище за изящни изкуства „Илия Петров” в София на 17 септември т.г. в 10:00 часа. Празничната церемония ще е в залата на училището на бул. „Васил Левски”62.
   В 11:30 часа на 17 септември министър Вежди Рашидов ще даде старт на новата учебна година и в Националното музикално училище „Любомир Пипков” в София.
   Заместник-министърът на културата Митко Тодоров ще открие новата учебна година в 9:00 ч. на 17 септември в Националната гимназия за древни езици и култури "Константин Кирил Философ" в София.
   В Националния учебен комплекс по култура с лицей за изучаване на италиански език и култура учебната година ще бъде открита на 17 септември от 10:30 часа от зам.-министър арх. Георги Стоев. Главният секретар на Министерството на културата Стоян Стоянов ще открие новата учебна година в Националното училище за танцово изкуство в 10:30 ч. на 17 септември. Красимира Филипова, директор на дирекция „Сценични изкуства и творческо поколение” в Министерство на културата, ще участва в празничната церемония по откриването на новата учебна година на 17 септември от 10:00 часа в Националната гимназия за приложни изкуства „Св. Лука” на бул. „Сливница” № 134 в София.


   ПРИВЕТСТВИЕ НА МИНИСТЪР РАШИДОВ ДО ПРЕПОДАВАТЕЛИТЕ И УЧЕНИЦИТЕ ОТ СРЕДНИТЕ УЧИЛИЩА ПО ИЗКУСТВАТА И ПО КУЛТУРАТА


            УВАЖАЕМИ ПРЕПОДАВАТЕЛИ, 
            СКЪПИ УЧЕНИЦИ,

   Поздравявам Ви сърдечно по случай откриването на новата учебна година! Пожелавам за всички в училищата по изкуствата и по културата тя да бъде една ползотворна и богата на постижения учебна година, с изпълнени очаквания и мечти!
   Училищата по изкуствата и по културата са утвърдени и авторитетни образователни и културни средища за обучение и възпитание на младите таланти от най-ранна възраст. Учениците в тях имат шанса с помощта на своите преподаватели да обогатяват знанията и уменията си и да развиват своята творческа индивидуалност.
   Бъдещето на българската култура се гради днес. Убеден съм, че инвестицията в младите таланти е инвестиция в името на личностното им развитие, на обществото и на българската култура и изкуство. В съвременния динамичен, отворен и бързо променящ се свят с много възможности се изисква и много повече от всички – родители, учители, ученици, общественост. Овладяване на нови компетентности, на водещи подходи и тенденции, на съвремени технологии, комуникации, форми на обмен, разширяване на контактите с авторитетни образователни и културни институции и специалисти от страната и чужбина – всичко това днес е задължително за успешната социална реализация и за професионалното развитие и утвърждаване.
   Министерството на културата има основание да се гордее с постиженията на училищата по изкуствата и по културата и е уверено в тяхното бъдещо устойчиво развитие.
   Желая на всички Вас здраве, много сили и нови успехи през учебната година.

НА ДОБЪР ЧАС!
  ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!Принтирай Изпрати на e-mail
обратно

Културен календар
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            
цялата програма »
Конкурси/Обяви
(17.04 - 08.05.2018)
Министерство на културата обявява сесия за финансова подкрепа на фестивали в областта на професионалното театрално изкуство »

(17.04 - 08.05.2018)
Министерство на културата обявява сесия за финансова подкрепа на фестивали и конкурси в страната в областта на професионалното музикално и танцово изкуство »

виж всички »
Зала "Средец"
(23.04 - 05.05.2018)
„Вярата – мечта за по-добър свят”: изложба на деца и юноши »виж всички »
 
© Министерство на културата на Република България, 2006 | Посещения: 117383154 Изработка : MediaPointDS