BG / EN | Начало | Карта на сайта | Контакти | RSS Сряда, 22.09.2021
 
       


ВЕЖДИ РАШИДОВ: СТАНИШЕВ ДА НЕ СЕ УПРАЖНЯВА ВЪРХУ ДУМИ, ИЗВАДЕНИ ОТ КОНТЕКСТА НА МОЕ ЕМОЦИОНАЛНО ИЗКАЗВАНЕ, ЗАЩОТО ОТ ПОДМАЗВАНЕ И СЕРВИЛНИЧЕНЕ СЕ ОБЛАГОДЕТЕЛСТВУВАХА КРЪГОВЕ ОКОЛО СТАНИШЕВ, ДОРИ И СОБСТВЕНАТА МУ ЖЕНА ЧРЕЗ ШИРОКО ИЗВЕСТНИЯ СЛУЧАЙ ХОХЕГЕР

обратно

(09.09.2012)

   В една прочувствена и емоционална реч по повод откриването на обновения с близо 800 000 лева европейски пари Сатиричен театър казах, че благодаря на премиера Борисов за това, че в тежките години на криза винаги съм чувствал неговото рамо в подкрепа на културата. Казах, че аз не съм от тези, които се подмазват и блюдолизничат, за да си уредят живота, но въпреки това бюджетът на културата се увеличава всяка година, а усвоявайки по най-прецизен и бърз начин европейските пари, ние осигуряваме още един бюджет за българската култура. Исках да кажа, че не съм от тези, които чрез подмазване си уреждат живота, а именно обратното – по време на тригодишния си мандат досега във финансов план аз съм понесъл само лични загуби, поради факта че не мога да работя и продавам своите скулптури и че усилията ми в Министерството на културата отнемат цялата ми жизнена енергия.
   За съжаление, извадени от контекста и употребени в политически спекулации, думите ми бяха използвани от лидера на българските социалисти по нечестен и непочтен начин. Но понеже той ме попита и иска от мен да продължа и да кажа кои са тези, които чрез подмазване и блюдолизничене са си уредили живота, аз бих го направил и списъкът на облагодетелстваните по времето на Тройната коалиция би бил такъв, че той няма да изпита удоволствие да го прочете. И бих го направил отново по моя артистичен начин, защото освен министър аз съм и артист.
   Появяването на сервилни хора е синдром на всяка власт. Но тези, които се опитаха чрез подмазване и нечестно да си уредят живота при правителството на ГЕРБ, бяха освободени още при най-малкото съмнение за лично облагодетелстване. Така си отидоха заместник - министри, много чиновници от висшия и среден ешелон и за съжаление - и някои колеги министри. На всеки в кабинета, а и в общественото мнение на страната е известно, че настоящият премиер проявява нулева търпимост към всеки, решил или опитал се да се облагодетелства от властта. Дори и най-малкото съмнение в лоялността ми към ГЕРБ и към министър-председателя са халюцинации на някой болен мозък, а този, който би могъл да си помисли такова нещо, не е в час. Аз съм министър на ГЕРБ.
   Иначе с огромно удоволствие и с гордост приемам „похвалите” на г-н Станишев за това, че за разлика от времето на неговото управление, в Министерството на културата вече има дирекция за европейски проекти и че досега се усвояват 120 милиона лева, като са ремонтирани голям брой училища, театри, музеи, работи успешно вече година и половина театралната реформа, разкриват се нови археологически находки. Ако това беше направено по времето на Станишев, то състоянието на материалната база на българската култура щеше да е в пъти по-добро, но очевидно правителството на Станишев не се е интересувало от европейски пари, освен ако не може семейно да ги усвои или присвои.Принтирай Изпрати на e-mail
обратно

Културен календар
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      
цялата програма »
Конкурси/Обяви
(21.09 - 22.10.2021)
Министерството на културата обявява конкурс за избор на управител на „Филмова студия „Време” ЕООД »

(20.09 - 31.12.2021)
СПИСЪК НА КАНДИДАТИТЕ ЗА УЧАСТИЕ В КОНКУРС ЗА ДЛЪЖНОСТТА „ГЛАВЕН ИНСПЕКТОР“ В ИСПЕКТОРАТ ПО ЧЛ. 46 ОТ ЗАКОНА ЗА АДМИНИСТРАЦИЯТА, МИНИСТЕРСТВО НА КУЛТУРАТА »

виж всички »
Зала "Средец"
(02 - 29.09.2021)
“Print Nest студио” гостува на галерия „Средец” с изложбата “Fight” »виж всички »
 
© Министерство на културата на Република България, 2006 | Посещения: 153149784 Изработка : MediaPointDS