BG / EN | Начало | Карта на сайта | Контакти | RSS Събота, 31.10.2020
 
       


Новини
123
(22.10.2020)
ПОЗИЦИЯ НА МИНИСТЕРСТВОТО НА КУЛТУРАТА ВЪВ ВРЪЗКА С ИНТЕРВЮТО НА ГЕНЕРАЛНИЯ ДИРЕКТОР НА БНР АНДОН БАЛТАКОВ ОТНОСНО ПРОЕКТА НА ЗАКОН ЗА ИЗМЕНЕНИЕ И ДОПЪЛНЕНИЕ НА ЗАКОНА ЗА РАДИОТО И ТЕЛЕВИЗИЯТА

  Проектът на Закон за изменение и допълнение на Закона за радиото и телевизията е разработен в изпълнение на разпоредби на Закона за държавния бюджет за 2020 г. от работна група, създадена със заповед на министъра на културата. В работната група участваха представители на заинтересованите институции: Съвет за електронни медии, Българското национално радио, Българската национална телевизия, Министерството на финансите, Министерство на културата, Сметна палата и представители на Асоциацията на българските радио- и телевизионни оператори (АБРО). Участието в работната група даде възможност на пряко заинтересованите страни да изложат своите становища по всички въпроси, отнасящи се до управлението на  обществените медии.

пълният текст »

(21.10.2020)
ОДОБРЕН Е ПРОЕКТ НА ЗИД НА ЗАКОНА ЗА РАДИОТО И ТЕЛЕВИЗИЯТА

   Министерският съвет прие решение, с което одобри проект на Закон за изменение и допълнение на Закона за радиото и телевизията. Законопроектът има за цел да транспонира разпоредбите на Директива (ЕС) 2018/1808 на Европейския парламент и на Съвета от 14 ноември 2018 година за изменение на Директива 2010/13/ЕС за координирането на някои разпоредби, установени в закони, подзаконови и административни актове на държавите членки, отнасящи се до предоставянето на аудиовизуални медийни услуги (Директива за аудиовизуалните медийни услуги), наричана по-нататък „Директива (ЕС) 2018/18" в българското законодателство.

пълният текст »

(19.10.2020)
МИНИСТЕРСТВО НА КУЛТУРАТА Е ПАРТНЬОР НА ИНИЦИАТИВАТА „МЕДИЙНАТА ГРАМОТНОСТ В БЪЛГАРИЯ. КАКВО НАУЧИХМЕ ОТ КРИЗАТА?”

Коалицията за медийна грамотност и Фондация за свободата „Фридрих Науман организират конференция, на която ще бъдат представени най-значимите действащи проекти

   На 29 октомври т.г. от 09:00 часа в Sofia Event Center ще се проведе конференцията „Медийната грамотност в България - какво научихме от кризата?”. По време на проявата ще бъдат представени някои от най-значимите действащи проекти, свързани с развитието на медийната грамотност на гражданите от всички възрасти.

пълният текст »

(13.10.2020)
ДЪРЖАВНАТА ОПЕРА В БУРГАС С НАГРАДА „ПРОТЕГНАТА РЪКА“ НА НАЦИОНАЛНОТО СДРУЖЕНИЕ НА ОБЩИНИТЕ

Заместник-министърът на културата Румен Димитров връчи отличието за хората, които шиха маски, вместо костюми

 Заместник-министърът на културата Румен Димитров връчи едно от почетните отличия „Протегната ръка“ на Националното сдружение на общините в Република България (НСОРБ). То е за костюмерите на Държавната опера в Бургас, които вместо костюми за предстоящата премиера на балета „Жизел“, в средата на март спешно започнаха да шият предпазни маски и да ги даряват безвъзмездно на нуждаещите възрастни и поставени под карантина хора. От тяхно име признанието получи директорът на Бургаската опера Александър Текелиев.


пълният текст »

(12.10.2020)
УТОЧНЕНИЕ ВЪВ ВРЪЗКА С ПУБЛИКАЦИИ В САЙТА НА БНР

  Във връзка с репортажите и публикациите в сайта на БНР относно предупредителната кампания на Министерството на културата за уреждането на права за публично изпълнение на музика във фризьорски и козметични салони поясняваме, че кампанията имаше разяснителен характер и понастоящем е преустановена.

пълният текст »

(10.10.2020)
НАЦИОНАЛЕН ФОНД "КУЛТУРА" ОБЯВИ НОВА КОНКУРСНА СЕСИЯ ЗА ПОДКРЕПА НА ЧАСТНИ ПРОФЕСИОНАЛНИ ОРГАНИЗАЦИИ В ОБЛАСТТА НА ТРАДИЦИОННОТО И СЪВРЕМЕННО ЦИРКОВО ИЗКУСТВО

   Управителният съвет на Национален фонд  "Култура" взе решение за обявяване на  конкурсна сесия по  програма "Едногодишна програма за подкрепа на частни професионални организации в областта на традиционното и съвременно цирково изкуство". Програмата цели да осигури финансова подкрепа за период от една година на културни организации и еднолични търговци - културни дейци, заети в съответните области и способни да докажат активна дейност през предходната календарна година.

пълният текст »

 
123
Културен календар
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
 
цялата програма »
Конкурси/Обяви
(28.10 - 30.11.2020)
МИНИСТЕРСТВО НА КУЛТУРАТА ОБЯВЯВА КОНКУРС ЗА ЗАЕМАНЕ НА ДЛЪЖНОСТТА „ДИРЕКТОР” НА НАЦИОНАЛЕН МУЗЕЙ „ЗЕМЯТА И ХОРАТА“ »

(26.10 - 31.12.2020)
СПИСЪК НА КАНДИДАТИТЕ ЗА УЧАСТИЕ В КОНКУРС ЗА ДЛЪЖНОСТТА ГЛАВЕН ЮРИСКОНСУЛТ В ДИРЕКЦИЯ „ПРАВНОНОРМАТИВНА ДЕЙНОСТ И ОБЩЕСТВЕНИ ПОРЪЧКИ” »

виж всички »
Зала "Средец"
виж всички »
 
© Министерство на културата на Република България, 2006 | Посещения: 139184283 Изработка : MediaPointDS