BG / EN | Начало | Карта на сайта | Контакти | RSS Събота, 18.09.2021
 
       


Новини
123
(18.09.2021)
МИНИСТЪР МИНЕКОВ: КРИСТО ДОКАЗА, ЧЕ ТВОРЦИТЕ, КОИТО ИМАТ КАКВО ДА КАЖАТ НА СВЕТА, ЖИВЕЯТ ВЕЧНО ЧРЕЗ ИЗКУСТВОТО СИ

В последния ден от работното си посещение във Франция министърът на културата проф. Велислав Минеков посети Триумфалната арка, опакована от екипа „Кристо и Жан-Клод“

  „Вълнувам се безкрайно не само защото виждам реализирана десетилетната мечта на един творец с български корени в сърцето на културна Европа, а защото той продължава да ни показва на практика как огромната енергия на един творец не си отива с неговата физическа раздяла със света, напротив – тя продължава да обединява хората, тя е наднационална и говори на универсалния език на изкуството. Изкуството, което има силата да ни промени, да направи и света, и живота ни по-добри. Кристо доказа, че творците, които имат какво да кажат на света, живеят вечно.“ - тези думи министърът на културата проф. Велислав Минеков сподели при посещението си днес на официално откритата в четвъртък вечер от президента на Френската република Еманюел Макрон опакована Триумфална арка в Париж.


пълният текст »

(17.09.2021)
НИНКН ЩЕ СИ СЪТРУДНИЧИ С ФРЕНСКИЯ ЦЕНТЪР ЗА НАЦИОНАЛНИТЕ ПАМЕТНИЦИ

За това разговаряха днес по време на среща министърът на културата проф. Велислав Минеков и председателят на Центъра за националните паметници в Париж, Филип Белавал

 

  Българският Нaционален институт за недвижимото културно наследство ще си сътрудничи с френския Център за националните паметници. За това разговаряха днес по време на среща във френската столица министърът на културата проф. Велислав Минеков и председателят на Центъра за националните паметници в Париж, Филип Белавал. Срещата се проведе с участието на началника на кабинета на министър Минеков, доц. д-р Борис Данаилов.


пълният текст »

(17.09.2021)
МИНИСТЪРЪТ НА КУЛТУРАТА ПРОФ. ВЕЛИСЛАВ МИНЕКОВ ПРОВЕДЕ РАБОТНА СРЕЩА С ПОМОЩНИК-ГЕНЕРАЛНИЯ ДИРЕКТОР НА ЮНЕСКО ПО ВЪПРОСИТЕ НА КУЛТУРАТА ЕРНЕСТО ОТОНЕ РАМИРЕС

  Министърът на културата проф. Велислав Минеков, който е на кратко работно посещение в Париж, проведе днес среща с помощник-генералния директор на ЮНЕСКО по въпросите на културата - Ернесто Отоне Рамирес. От българска страна в срещата в централата на Организацията на обединените нации за образование, наука и култура присъстваха още началникът на политическия кабинет на министъра доц. д-р Борис Данаилов, както и заместник-постоянният ни представител при ЮНЕСКО Ганчо Ганев и първият секретар Искра Ангелова.

пълният текст »

(17.09.2021)
ЧЕСТВАМЕ ДЕНЯ НА СОФИЯ

На 17 септември Българската  православна църква почита светите мъченици Вяра, Надежда и Любов и тяхната майка София

 

  Екипът на Министерството на културата поздравява всички граждани и гости на гр. София по повод 17 септември – Деня на светите мъченици Вяра, Надежда и Любов и тяхната майка София, ден на  нашата столица!


пълният текст »

(16.09.2021)
ДОКЛАД ОТ СЛУЖЕБНИЯ МИНИСТЪР НА КУЛТУРАТА ПРОФ. ВЕЛИСЛАВ МИНЕКОВ ЗА ПОСТИГНАТИТЕ РЕЗУЛТАТИ ОТ РАБОТАТА НА ЕКИПА НА МИНИСТЕРСТВОТО НА КУЛТУРАТАпълният текст »

(16.09.2021)
ОСИГУРЯВА СЕ ДЪРЖАВНА ГАРАНЦИЯ ЗА ВРЕМЕННИ ЕКСПОЗИЦИИ, ПРЕДСТАВЯЩИ ДВИЖИМИ КУЛТУРНИ ЦЕННОСТИ, ВЪВ ВРЪЗКА СЪС ПРЕДСТОЯЩА ИЗЛОЖБА

Министерският съвет прие решение за осигуряване на държавна гаранция за временни експозиции, представящи движими културни ценности от колекцията на Национален исторически музей Румъния, фондовете на Националния археологически институт с музей при Българската академия на науките и фондовете на Националния исторически музей, посветени на 100-годишния юбилей от създаването на Националния археологически институт с музей при Българската академия на науките.


пълният текст »

 
123
Културен календар
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      
цялата програма »
Конкурси/Обяви
(16.09.2021 - 31.12.2022)
Резултати от сесия за финансова подкрепа на проекти за създаване на произведения, събития и спектакли в областта на танцовото изкуство, реализирани от културни организации, осъществяващи професионална дейност в областта на танцовото изкуство, които не са държавни или общински културни институти »

(13 - 23.09.2021)
Министерство на културата обявява конкурс за заемане на длъжността „Главен инспектор” в дирекция „Авторско право и сродните му права“ »

виж всички »
Зала "Средец"
(02 - 21.09.2021)
“Print Nest студио” гостува на галерия „Средец” с изложбата “Fight” »виж всички »
 
© Министерство на културата на Република България, 2006 | Посещения: 152992765 Изработка : MediaPointDS