BG / EN | Начало | Карта на сайта | Контакти | RSS Събота, 06.06.2020
 
       


Отворени са две схеми за кандидатстване за финансиране през 2020 година - по проект „Красива България” и фондация „Европеана”

обратно

(22.2019 - 06.01 2020)

Отворени са две схеми за кандидатстване за финансиране през 2020 година  - по проект „Красива България” и фондация „Европеана”:

-         През следващата година по проект „Красива България” (www.beautifulbulgaria.com ) ще се подкрепят предложения за подобряване на обществената среда в сгради, които са за обществено обслужване в областта на културата и изкуствата. Допустими кандидати са общини, областни управители, държавни институции, контролни органи, които са собственици на обектите, включени в проектните предложения. Срокът за подаване на проектни предложения е от 01.10. 2019г. до 06.01.2020 г.

-         Чрез Покана за набиране на проектни предложения в рамките на Програма „Europeana Research Grants”, финансирана по Инструмента за свързаност на Европа (https://pro.europeana.eu/), ще  се подкрепят проектни предложения, които включват провеждане и организация на конференции, работни групи, семинари, летни училища и обучения, които целят да изградят капацитет при културни оператори в сферата на дигитализацията на културното наследство. Допустими кандидати по Поканата са организации, които управляват културното наследство и/или научни организации. Краен срок за подаване на проектни предложения е 31.10.2019 г.

 

Проект „Красива България” на Министерство на труда и социалната политика стартира кампания за набиране на проекти, които ще се финансират през следващата година. Мерките, по които може да се кандидатства в кампанията са три, като Мярка М01 „Подобряване на обществената среда в населените места” е насочена към подпомагане развитието на устойчива, свързана и достъпна обществена среда. По мярката се допускат строително-монтажни/ремонтни работи в сгради, вкл.със статут на недвижима културна ценност, които са за обществено обслужване в областта на администрацията, културата и изкуствата, спорта и социалния туризъм. По мярката може да се финансира и благоустрояване на прилежащите външни пространства на съответните сгради, но в рамките на урегулираните поземлени имоти, в които същите са разположени. Допустимите кандидати са общини, областни управители, държавни институции, контролни органи, които са собственици на обектите, включени в проектните предложения. Документи могат да се подават от 1 октомври 2019г. до 6 януари 2020 г.

Подробна информация за условията за кандидатстване по време на кампанията може да се намери в интернет-страницата на ПКБ: www.beautifulbulgaria.com

 

 Фондация „Европеана” е организацията, натоварена от Европейската комисия за разработване на платформа за цифрово културно наследство за Европа. На интернет страницата на фондацията е публикувана Покана за набиране на проектни предложения в рамките на Програма „Europeana Research Grants”, финансирана по Инструмента за свързаност на Европа.  Програмата ще подкрепя проектни предложения, които включват провеждане и организация на конференции, работни групи, семинари, летни училища и обучения, които целят да изградят капацитет при културни оператори в сферата на дигитализацията на културното наследство. Ще бъдат подкрепени и проекти на научни организации, които извършват специализирани проучвания в сферата на дигитализацията.

Изрично изискване е проектните предложения да адресират конкретно темата за културното наследство или да се фокусират върху културното наследство, управлявано от галерии, библиотеки, архиви и музеи. Допустимо е да бъде поставен фокус върху предизвикателствата и възможностите пред специфични академични дисциплини, които използват дигиталното културно наследство, като източник за научни изследвания (напр. всички дисциплини в сферата на хуманитарните науки, като археология, история, лингвистика, история на изкуството и архитектура).

Допустими кандидати по Поканата са организации, които управляват културното наследство и/или научни организации. При одобрение, събитието - предмет на проектното предложение, трябва да се състои между 1.03.2020 и 31.08.2020 г. Краен срок за подаване на проектни предложения е 31.10.2019 г.

Подробна информация за условията за кандидатстване може да се намери на адрес: https://pro.europeana.euПринтирай Изпрати на e-mail
обратно

Културен календар
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
цялата програма »
Конкурси/Обяви
(02.06 - 02.07.2020)
Национална награда "Христо Г. Данов" 2020 »

(19.05 - 18.06.2020)
Министерство на културата обявява сесия за финансова подкрепа на проекти за създаване на произведения, събития и спектакли в областта на танцовото изкуство, реализирани от културни организации, осъществяващи професионална дейност в областта на танцовото изкуство, които не са държавни или общински културни институти »

виж всички »
Зала "Средец"
(27.05 - 15.06.2020)
ГАЛЕРИЯ „СРЕДЕЦ“ ПРЕДСТАВЯ: ДИМО КОЛИБАРОВ: „ПЪТУВАНЕ“ – БИБЛИОФИЛСКИ АЛБУМ, ОФОРТИ »виж всички »
 
© Министерство на културата на Република България, 2006 | Посещения: 135366571 Изработка : MediaPointDS