BG / EN | Начало | Карта на сайта | Контакти | RSS Вторник, 25.06.2019
 
       
Българският културен институт – Рим и Националната музикална академия „Проф. Панчо Владигеров“ обявяват конкурс за специализанти – оперно пеене, за учебната 2018 - 2019 година в Академия „Борис Христов” – Рим

обратно

(05.09 - 05.10 2018)

БЪЛГАРСКИ КУЛТУРЕН ИНСТИТУТ – РИМ

И

НАЦИОНАЛНА МУЗИКАЛНА АКАДЕМИЯ „Проф. ПАНЧО ВЛАДИГЕРОВ“

О Б Я В Я В А Т

конкурс за специализанти – оперно пеене, за учебната 2018 - 2019 година

в АКАДЕМИЯ “БОРИС ХРИСТОВ” – Рим.

 

       Съгласно подписаното през м. април 2017 година Споразумение за сътрудничество и възобновената дейност на Академия “Борис Христов” – Рим, двете институции обявяват конкурс за участие в специализация по оперно пеене. За да бъдат допуснати до конкурса, кандидатите трябва да са български граждани до 30 г., студенти (завършили трети курс), бакалаври, както и  магистри  и докторанти в НМА „Проф. Панчо Владигеров“. Конкурсът е отворен и за кандидати от други учебни заведения, представили подходяща творческа биография, след предварително одобрение от организаторите.

      Целта на курса е да предложи на четирима български певци специализация по оперно пеене в Рим. Заниманията ще се провеждат три пъти седмично в залата на Българския културен институт, като специализантите ще могат да развият своите технически и интерпретационни способности чрез индивидуални програми с тясноспециализирана насоченост по вокални техники, сценично изкуство и италиански език. Курсът ще завърши с концерт, организиран от Българският културен институт в Рим, Посолството на Република България в Италия и Посолството на Република България при Светия Престол и Суверенния Малтийски Орден, както и в сътрудничество с други италиански институции.


Курсът  ще се проведе в две сесии  (19.11 – 12.12.2018 г. и 14.3. – 14.4.2019 г.).

 

Преподаватели в курса ще бъдат:

-          Анна Ванди - изтъкнат педагог от Опера студио на Академия „Санта Чечилия“ и преподавател  по оперно пеене в Неаполитанската консерватория  "San Pietro a Majella",

-          Валентина Марафа - специалист по метода за вокална техника Voice craft,

-          Илия Лозанов - дългогодишен пианист в Опера студио на  Академия „Санта Чечилия“.

На разположение на специализантите ще бъдат репетиционни помещения с пиана и нотна библиотека. За  участие  в  конкурса,  кандидатите следва да подадат при секретарката на ВФ на НМА „Проф. ПАНЧО ВЛАДИГЕРОВ“ не по-късно от 17.00 ч. на 5 октомври 2018 следните документи:

·                     Молба за участие (свободен текст) до Декана на ВФ на НМА „Проф. ПАНЧО ВЛАДИГЕРОВ“;

·                     Програма за конкурса;

·                     CV с посочен репертоар;

·                   Копие на документ за самоличност, който да удостоверява българското гражданство на кандидата.

 

Списъкът с допуснатите до конкурса участници ще бъде публикуван на 9 октомври 2018 г. на сайтовете на Министерство на Културата и на НМА „Панчо Владигеров“

Участниците в курса ще бъдат избрани чрез конкурс, който ще бъде журиран от професори от ВФ в НМА, както и от преподавателите в курса.

Конкурсът ще се проведе на 12 октомври 2018 г.

Конкурсът се състои в прослушване на две романтични арии /едната от италиански композитор и на италиански език, а втората от оперния репертоар по избор на кандидата./

Участниците в конкурса дават изричното си съгласие прослушванията им да бъдат записвани във видео формат.

Окончателното класиране (четирима одобрени кандидата и четири резерви) ще бъде публикувано на сайта на Министерство на културата на 19 октомври 2018 г. Одобрените кандидати следва да потвърдят участието си в курса не по-късно от 26 октомври 2018 г. , по електронна поща на istituto@ibcroma.it . Липсата на потвърждение от даден кандидат се приема за отказ и неговото място се заема от следващия в класирането.

Разноските на одобрените кандидати за курса (нощувки и уроци по пеене) са за сметка на БКИ-Рим.

Всички останали разходи (пътни, дневни, медицинска застраховка) са за сметка на участниците в курса. 

В случай на равен резултат от конкурса, БКИ-Рим, при възможност и по усмотрение, може да увеличи бройката на избраните с кандидати. При показани изключителни резултати, БКИ-Рим си запазва правото да покани за повторно участие специализант, вече завършил курса, без това да влияе на общата бройка нови специализанти. Владеенето на италиански език е предимство за кандидатите.

 Принтирай Изпрати на e-mail
обратно

Културен календар
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
цялата програма »
Конкурси/Обяви
(24.06 - 24.07.2019)
Покана за подаване на проектни предложения по Комуникационната стратегия на Република България за Европейския Съюз »

(21.06 - 11.07.2019)
Министерството на културата обявява сесия за финансова подкрепа за разпространение на проекти на независими професионални организации в областта на театралното изкуство »

виж всички »
Зала "Средец"
(19.06 - 02.07.2019)
Художникът Симеон Панайотов представя „Вибрации” в галерия „Средец” »виж всички »
 
© Министерство на културата на Република България, 2006 | Посещения: 126273512 Изработка : MediaPointDS